Despre a Fi altFEL

Ceea ce se întâmplă în comunitate ne priveşte pe toţi. Trăiește altFEL!

altFEL (alternative Future European Life), organizaţie non-profit, care aplică gândirea specifică designului (thinking design), a luat naștere în 2013, din nevoia de a reuni profesionişti din diferite domenii, pentru a optimiza funcţional societatea din punct de vedere cultural, antreprenorial şi civic, la nivel local-administrativ, regional şi european.

Obiectivul nostru este crearea unui climat favorabil cunoașterii și înțelegerii între membrii comunitații, prin promovarea și susținerea, la nivelul societății, a valorilor culturale și educaționale, precum si realizarea unei platforme interdisciplinare, unde profesioniştii din diferite domenii, organizaţi în cadrul asociaţiei pe 8 module, vor promova un set de proiecte integratoare, conexate în reţea, care să performeze conform cu scopul asociaţiei pentru a le aplica la nivel local, regional, statal şi european.altFEL nu este o propunere unilaterală. Nu ne mai putem mulţumi să privim fără să participăm, în idea că cei aleşi ne reprezintă. Delegarea acestora nu este suficientă. Relaţia dintre cetăţean şi alesul local nu se poate regla doar odată la 4 ani. De la aşteptarea orientată spre realizări promise, noi, profesioniştii, dar şi cetăţenii, suntem interesaţi de o performanţă funcţională, capabilă să aducă realizări concrete. Problematica administraţiei locale nu poate fi pusă numai în termenii tradiţionali.Este necesară o gândire specifică designului, aplicabilă la o scară complet nouă (ca cea a oraşului Bucureşti dar şi mai departe de acesta), în trecerea de la produse şi servicii distincte la sisteme tot mai complexe. Pătrundem într-o eră a limitelor, şi consumul necugetat nu mai este sustenabil. Nu putem continua la nesfârşit să risipim resurse. Este nevoie de cultură şi de înţelegere a sensului pe care civilizaţia noastră ar trebui să evolueze. Este nevoie de tineri, de iniţiativă, creativitate şi performanţă. Prea des uităm că viitorul le aparţine.

Este nevoie de noi:

Idei în abordarea dezvoltării oraşului în care trăim, dar şi a Europei.

Alegeri şi soluţii care să echilibreze cererile noastre şi ale societăţii luate în ansamblu, cât şi a continentului european.

Strategii pentru a îmbunătăţi semnificativ viaţa noastră, conferindu-i un scop căruia să i se dedice toţi cei implicaţi, cei cărora le pasă şi vor să contribuie la consolidarea Europei unite.

Abordări, inovative, puternice, eficiente şi accesibile pe scară largă, centrate pe oameni, pentru a fi integrate social şi economic de cetăţeni, bazându-ne pe capacităţi pe care le avem cu toţii, dar care sunt neglijate în practicile convenţionale.

altFEL plasează designul ca ax al inovaţiei sociale şi nu ca o verigă într-un lanţ de evenimente proiectate, într-o echipă interdisciplinară de profesionişti, calificaţi să abordeze probleme complexe.