Ziua Primăverii Europene

A trecut iarna geroasă,
Câmpul iar a înverzit
Rândunica cea voioasă
La noi iarăşi a sosit.

Europa s-a construit pe cultură.
Este nevoie de implicare directă pentru a construi o Uniune mai puternică.
Apartenență la UE depinde de măsura în care fiecare stat și fiecare dintre noi generează valoare adăugată.
Cetățenia Europeană este o realitate tangibilă, cu beneficii concrete, nu doar un concept.
Reinventarea Uniunii Europene presupune participare și implicarea în politicile europene.
Avem nevoie de o transformare participativă pentru a face schimbările să se propage de jos în sus, prin cunoașterea drepturilor și a modalităților prin care cetățenii își pot responsabiliza reprezentanții, astfel încât aceștia să acționeze conform interesului public.
Democrația participativă presupune existența unui dialog permanent și susținut între cetățeni și aleși, fiind implicati activ în procesul de luare al deciziilor.
Cultura îi oferă Europei identitate.

În ziua de 17 Martie se sărbătorește Ziua Primăverii Europene, proiect educațional lansat de Consiliul Europei pentru școlile din toate țările membre, candidate UE și pentru alte state europene. Manifestarea are ca obiectiv să aducă Europa mai aproape de tinerii ei cetățeni și să stimuleze educația civică, prin acțiuni de informare asupra Uniunii Europene.
Cu această ocazie, asociaţia alt.F.E.L.(alternative Future European Life) te invită să-ți împărtășești opinia despre Uniunea Europeană. Scrie-ne câteva rânduri despre Ce înseamnă pentru tine a fi cetățean european?

Răspunsurile primite vor fi publicate pe website-ul asociaţiei, la secțiunea Ziua Primăverii Europene, meniu dreapta-sus.
Așteptăm cu interes opinia ta de cetățean european!

 

Cântă cucu-n dumbrăvioară
Pe copacul înflorit,
Salutare, primăvară,